Galerie Rademakers

KunstKoop

Bij Galerie Pien Rademakers is het mogelijk om kunst aan te schaffen via de KunstKoop. Dankzij de KunstKoop van de Mondriaan Fonds kunt u op een aantrekkelijke manier eigenaar worden van een hedendaags kunstwerk. Deze regeling stelt u in staat uw kunstwerk gespreid te betalen zonder dat u daarvoor rente verschuldigd bent.

Uitsluitend door de Mondriaan Fonds geselecteerde galeries (zoals Galerie Pien Rademakers) bieden u de mogelijkheid gebruik te maken van de voordelige financieringsvorm. Deze galeries voldoen aan een aantal eisen met betrekking tot professionaliteit en kwaliteit. Met de KunstKoop wil het Mondriaan Fonds de particuliere markt versterken en de verkoop van hoogwaardige hedendaagse beeldende kunst vergroten.

Alle beeldende kunst van na 1945 gemaakt door nu levende kunstenaars, valt onder de KunstKoopregeling, ongeacht de nationaliteit van de kunstenaar. Wel moet de kunst die met de regeling wordt aangekocht, deel uitmaken van het programma van de aangesloten galerie. Aan de kunstwerken die in oplage zijn gemaakt, worden speciale eisen gesteld. De galeriehouder kan u precies vertellen welke werken voor de KunstKoopregeling in aanmerking komen.

Zo werkt de KunstKoop
Zodra u besluit een werk te kopen, sluit u met de galeriehouder een koopovereenkomst. U doet een aanbetaling en stuurt een aanvraagformulier voor de lening naar ABN AMRO Bank. Uw galeriehouder heeft die formulieren klaarliggen.
Om er zeker van te zijn dat u het werk waarin u geïnteresseerd bent spoedig in uw bezit krijgt, moet u de lening snel in orde te maken.

ABN AMRO Bank bericht u zo spoedig mogelijk of de lening verstrekt wordt. Bij goedkeuring wordt u tegelijkertijd het leencontract ter ondertekening aangeboden. ABN AMRO Bank betaalt het totaalbedrag van de lening rechtstreeks aan de galerie. Met uw galeriehouder spreekt u af wanneer u uw kunstwerk afhaalt.

De voorwaarden

  • De KunstKooplening geldt uitsluitend voor particulieren.
  • De lening wordt verstrekt aan personen tussen 18 en 75 jaar die minimaal anderhalf jaar in Nederland wonen.
  • ABN AMRO Bank bepaalt of de lening wordt toegekend. Toetsing en registratie bij het BKR in Tiel maken deel uit van de procedure.
  • Indien de lening niet wordt verstrekt, kunt u van de aankoop afzien en krijgt u uw aanbetaling van de galeriehouder terug.
  • De lening wordt verstrekt voor kunstwerken met een kostprijs van ten minste € 450. Voor houders van het Cultureel Jongeren Paspoort geldt een minimumprijs van € 150.
  • De lening bedraagt maximaal 7.000 euro per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan voldoet u het resterende bedrag zelf.
  • De aanbetaling bedraagt minimaal 10% van de prijs, met een maximum van € 450. Voor werken met een kostprijs boven € 7.450 gelden hogere aanbetalingen.
  • De looptijd van de lening is 36 maanden (drie jaar) of korter, afhankelijk van de wensen van de koper.
  • De minimale aflossing is € 22,50 per maand.


Bereken wat u maandelijks gaat betalen  
Er staat een handige rekenmodule op: 
www.dekunstkoop.nl/site/index/rekenmodule

Voor meer informatie zie: www.dekunstkoop.nlKunstKoop

Prinsengracht 570
1017 KR Amsterdam
020-6225496
Amsterdam
www.galeriepienrademakers.nl
info@galeriepienrademakers.nl
NGA
© 2012 Galerie Pien Rademakers
Facebook Twitter Linked In Arttown Login